Kenniscentrum

Welk materiaal past het beste bij mijn kunstgebit?

De keuze voor het materiaal van de tanden in een kunstgebit wordt beïnvloed door zowel persoonlijke gewoonten als de gebruikte productiemethode. Traditioneel werd voornamelijk porselein gebruikt, maar tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor kunststof, vooral vanwege de mogelijkheden die dit materiaal biedt bij digitale vervaardiging. Met kunststof kan de tandprotheticus de pasvorm van het kunstgebit veel preciezer optimaliseren, wat resulteert in een betere pasvorm en comfort voor de drager.

Vanwege de voordelen van kunststof en composiet stoppen steeds meer fabrikanten met de productie van porseleinen tanden. Dit kan de keuzemogelijkheden van patiënten beperken, waardoor zij alternatieven moeten overwegen, zoals acryl of composiethars, afhankelijk van hun individuele behoeften en voorkeuren.

Het is altijd aan te raden om met uw tandprotheticus te overleggen om het meest geschikte materiaal voor uw kunstgebit te bepalen, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals comfort, duurzaamheid en esthetiek.

Publicatiedatum: 03-05-2024

Is uw vraag beantwoord?

We streven ernaar om deze informatie compleet en feitelijk juist te krijgen