Kenniscentrum

Moet ik mijn kunstgebit 's nachts uitdoen?

Als je al een normaal kunstgebit hebt, is het inderdaad het beste om deze tijdens het slapen uit te laten. Je kaken hebben gedurende de dag al genoeg te verduren, vooral omdat ze overdag worden afgesloten door de prothese. Voor een immediaat prothese, ook wel bekend als een eerste kunstgebit, geldt dat het de eerste dagen beter is om de prothese niet lang uit te laten, omdat de kans dan groot is dat deze niet meer goed past vanwege de zwellingen.

Voor een immediaat prothese, ook wel bekend als een eerste kunstgebit, geldt dat het de eerste dagen beter is om de prothese niet lang uit te laten, omdat de kans dan groot is dat deze niet meer goed past vanwege de zwellingen. Zodra de extractiewonden voldoende zijn genezen, is het echter het beste om de prothese iedere nacht uit te laten. Dit bevordert het genezingsproces en kan ongemak verminderen. Soms kan de prothese drukpijnklachten veroorzaken.

Als je al een normaal kunstgebit hebt, is het inderdaad het beste om het 's nachts uit te laten. Je kaken hebben gedurende de dag al genoeg te verduren, vooral omdat ze overdag worden afgesloten door de prothese. Door de prothese 's nachts uit te laten, geef je je kaken de nodige rust en bevorder je de gezondheid van het tandvlees en de mondweefsels. Dit kan helpen om eventuele drukpijnklachten te verminderen en de levensduur van je kunstgebit te verlengen.

Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij je tandprotheticus, omdat deze jouw specifieke situatie het beste kan beoordelen en aanbevelingen kan doen op basis van jouw mondgezondheid en behoeften.

Publicatiedatum: 18-04-2024

Is uw vraag beantwoord?

We streven ernaar om deze informatie compleet en feitelijk juist te krijgen